Kender du fordelene ved et udvidet samlevertestamente?

xx123

Tal fra Danmarks Statistik viser at færre par med børn gifter sig. Det kan der være mange forskellige grunde til, men én ting er sikkert, det kan få store konsekvenser for dig og din familie. Bor man sammen og ønsker man ikke at blive gift, kan man derimod få lavet et udvidet samlevertestamente. I denne artikel vil vi komme nærmere ind på, hvilke fordele der kan være ved netop dette. Så er dig og din familie klædt lidt bedre på til fremtiden, både juridisk og følelsesmæssigt. For går man på kompromis eller helt undgår det, kan det få stor betydning.

Undgå arvebøvl og fremtidig usikkerhed

Et udvidet sammenlevertestamente er et alternativ til at gifte sig. Og grunden til at man laver et udvidet sammenlevertestamente er, at ugifte sammenlevende ingen arveret har overhovedet. Det betyder at du eller din partner ikke arver noget, hvis en af jer eksempelvis kommer ud for en ulykke. I sådan en situation ville en af jer stå uden nogen form for arveret. 

Dermed kan i ved at få lavet et udvidet samlevertestamente, skabe en større sikkerhed, og undgå at komme i klemme, hvis ulykken er ude, læs mere her.

Herudover så kan i arve efter hinanden uden at skulle betale tillægsafgiften på 25 %, som lægges oveni i den normale arveafgift på 15 %. Dermed undgår du at sidde i en økonomisk klemme, hvis i ikke har nogen arveret. Yderligere så reduceres tvangsarven til jeres børn fra 25 % til 12,5 %. Det medfører at i får en større arv. Et udvidet sammenlever testamente betyder dermed at du kan bestemme over 7/8 af din arv, modsat de 3/4, som er udgangspunktet for ikke samlevende par.

Det skal der til før i kan indgå et udvidet sammenlevertestamente

For at i kan få lavet et sammenlevertestamente, er der dog en række krav i skal have opfyldt inden:

  • Herunder skal man være i stand til at gifte sig, men bare ikke ønske at gøre det. 
  • Derudover så skal man have boet sammen i mindst 2 år og have børn, have børn på vej, eller have haft børn. 
  • Til sidst så skal sammenlevertestamentet være gensidigt.

 

Flytter man fra hinanden, så er sammenlevertestamentet ikke længere gældende. Flytter man sammen igen, så er det igen gældende.

At gifte sig er stadig bedst

Selvom du opnår en række fordele ved at få lavet et udvidet sammenlevertestamente, så er det fortsat mest fordelagtigt at blive gift. Blandt andet så kan i ikke sidde i uskiftet bo, her skal i gøre brug af arvehenstand, hvis den længstlevende skal have de bedste vilkår, for at klare sig økonomisk. Skal i derimod skilles igen, så find en advokat til skilsmisse her.

Så er du og din partner klædt godt på til fremtiden.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *