Kan man have både hund og kat?

xx123

Grundet det gamle mundheld er mange af den overbevisning, at man ikke kan have hund og kat i det samme hjem, fordi de i så fald netop vil opføre sig som hund og kat. Det behøver dog ikke nødvendigvis at være tilfældet. Hvis familien har lyst til at have både hund og kat som kæledyr, så er det faktisk en mulighed. Det kræver dog en indsats og en smule forarbejde fra jeres side.

Foretag en sammenføring

Hvis I har enten hunden eller katten I forvejen, så kan I foretage en forsigtig sammenføring, hvor I forsøger at få de to dyr til at blive trygge ved hinanden. Særligt katten er nemlig af evolutionære grunde forholdsvist mistænkelige ved alle andre dyr. Hvis katten allerede bor derhjemme, bør I derfor vænne den til hunden lyd og lugt gennem afspilninger og tøjstykker. Det vil ikke nødvendigvis forberede den på den rigtige vare, men det vil gøre processen nemmere. På fuld mave hos alle parter, kan I så langsomt begynde den fysiske sammenføring ved at sætte dem først i forskellige rum, sidenhen ved at sætte dem i det samme rum.

 

Hvis dyrene er særligt energiske fra naturens side, kan det være en fordel at holde dem i snor eller bur. Så kan de nemlig se hinanden og senere kan de lukkes ud, så de frivilligt kan opsøge hinanden. Særligt frivilligheden er altafgørende, hvis dyrene skal blive trygge ved hinanden. Der vil dog altid være oversættelsesfejl i deres kropssprog, der vil føre til uhensigtsmæssig opførsel. Det er trodsalt svært at blive venner, vis hunden ser kattens tilfredse knurren som truende.

Tag hånd om det praktiske- Såsom foder

Dyrene er dog ikke de eneste, der kan gå hen at finde sammenføringen en anelse besværlig. Det kræver en masse tålmodighed, og dyr er ikke nødvendigvis logiske væsner. Enhver nemhed bør derfor tages imod med kyshånd, når det kommer til det praktiske ved at have både hund og kat. En sådan kunne for eksempel være Sportmann’s Pride, en fodertype af høj kvalitet, der kan nydes af både hund og kat. Således kan du skubbe foder om i baghovedet og i stedet fokusere på det vigtigste. At sammenføre dyrene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.