Tag hunden med på skiferie

xx123

Danskerne er vilde med at tage på skiferie, hvilket som oftest betyder, at der er et bred og forholdsvist billigt udbud af skirejser hos de danske rejsebureauer. Det er naturligvis heldigt for dem, der godt kan lide at stå på ski og gerne tager afsted hvert år, men det er mindst lige så heldigt for dig, der aldrig har prøvet det og bare gerne vil stikke tåen i sneen i løbet af et par dage. Netop når det kommer til skiferie er mange dog i tvivl om, hvad de skal gøre med hunden derhjemme. Når det kommer til alle andre former for ferie, tager de den gerne med i bilen fremfor at efterlade den i hundepension i fremmede hænder. Så snart der er snak om skiferie, er løsningen dog langt mindre simpel. Det viser sig nemlig, at tanken om en hund på ski er langt sjovere end det praktiske mareridt, det i virkeligheden ville være. 

Hund i sne

Drømmen for en aktiv hund

Den ærgerlige sandhed er altså, at hvis man tager hunden med på skiferie, vil den nok bruge et sted mellem 5 og 7 timer i skihytten dagligt. Tænker man nærmere over det, stemmer den tidsramme dog meget godt overens med, hvad enhver hund oplever uden for ferierne, mens dens ejer er på arbejde. Ønsker man at tage den med på skiferie fremfor at lade den være i fremmede hænder i en uge, er det altså ingenlunde fordi, at den vil lide overlast af den grund. 

Desuden er mulighederne for en god gåtur også fænomenale på ethvert skisportssted, og når først løjperne er lukkede, vil enhver aktiv hund med garanti nyde at have muligheden for at løbe op og ned ad de snefyldte bakker. Så længe du samler hundens efterladenskaber op som enhver god hundeejer, er der heller ikke nogen, der vil have et problem med dens tilstedeværelse. 

I det store og hele er det altså ikke det praktiske ved at have hunden på skisportsstedet, der volder de store problemer, om end det kan være en god ide at smøre dens poter med potevoks, der kan købes på  https://nordisk-hundeudstyr.dk/, af hensyn til kulden.

Hund i bil

Turen dertil

I langt de fleste tilfælde vil det i stedet være omstændighederne ved dens transport dertil, der er langt det mest vanskelige. Hvis du flyver eller kører i bus dertil, er det for eksempel ikke særligt hensigtsmæssigt at tage en hund med. Er du i bil, kan det dog sagtens lade sig gøre, så længe hunden er trænet til at sidde i bilens bur i længere tid ad gangen, og du husker at give den frisk luft og en mulighed for at strække lemmerne fra tid til anden. Husker du den slags, kan både du og hunden dog få en rigtig god ferie på ski.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.