Gør din hund sund og glad med det rigtige hundefoder

xx123

Ligesom det er vigtigt for os mennesker at få en sund og varieret kost for at kunne leve et sundt og langt liv, så er det også vigtig for vores firbenede venner. Derfor er det en stor opgave for dig som hundeejer at sørge for, at din hundeven får den næring og det foder til hunde den har brug for, for at kunne vokse sig stor og stærk – og have energi til at lege og hygge hele dagen lang.

glade hund i vandet med pind

Vælg det rette tørfoder til hvalpe

Når du skal vælge foder til din hvalp, er det utroligt vigtigt for den lille hunds udvikling, at der er sørget for det helt rette indhold af både fedt, protein og fibre i den blanding du vælger at fodre med. 

En lille hvalp har brug for en helt anden sammensætning af næring end en voksen hund og derfor bør du også vælge et hvalpefoder, så længe din hund ikke er fuldt udvokset. Det giver den alle de næringsstoffer den har brug for, når den vokser og bliver større. Den skal have både ekstra fedt, ekstra protein og ekstra fibre for at kunne hold kroppen i gang og samtidig sørge for, at der er nok ekstra til overs, så kroppen kan vokse sig stor og stærk.

Det bedste til din voksne hund

Når du skal vælge foder til din voksne hund, handler det naturligvis både om smag og kvalitet, men det handler også om at tilpasse sammensætningen af næringsindholdet med det liv din hund lever. En hund, der er meget aktiv og tilbringer meget tid udendørs har brug for mere energi og fedt i maden end en hund, der ikke bevæger sig så meget og måske tilbringer det meste af dagen indendørs.

Ud over valget af smag og sammensætning bør du også kigge efter hvilken form for fibre og hvilken form for fedtstoffer, der er i maden. For at få det optimale ud af foderet, skal sammensætningen ligge så tæt op ad hundens naturlige spisevaner som muligt, hvilket betyder, at indhold som stivelse, ris og lignende ikke bør overstige en vis procentdel af næringsindholdet. 

hundehvalp og baby

Pas godt på din senior-vovse

I den sidste del af livet har hunden brug for lidt ekstra for at hold både led og muskler gående. Det betyder, at det er vigtigt med et højt indhold af sunde fedtstoffer – nøjagtigt ligesom ældre mennesker kan have brug for. Både fiskeolie og andre former for omega fedtsyrer kan være med til at holde din vuffer mobil gennem hele livet.

Vær opmærksom på, hvilken form for fedt, der er i foderblandingen, så du ikke ender med en overvægtig hund, fordi det er usunde fedtstoffer, der ophober sig i kroppen i stedet for at hjælpe med at holde led og fordøjelse i gang. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *