Sådan sover du bedre

xx123

Søvn er vigtigt – både for voksne og for børn. Sover du ikke ordentligt kan det påvirke dit humør, din produktivitet og generelt bare hele din dag. En god søvn er derfor essentielt for at få en god dag. Dog er der mange døjer med enten søvnløshed eller bare dårlig søvn. Der er mange ting man selv kan gøre for at sikrer sig selv den bedst mulige søvn, og en af de ting er f.eks. at skabe nogle gode søvn-vaner. Du skal vænne kroppen til at gøre de samme ting hver dag, og på den måde ved kroppen også bedre, hvornår det er tid til at gå i seng og dermed blive træt. 

Hund

Gør dig klar til at gå i seng i god tid

At skabe gode vaner kræver kontinuerlighed og tålmodighed, og gode vaner bliver ikke skabt på bare en uge. Lav et lille ritual for dig selv inden du skal sove, så din krop på den måde kan afstresse og blive klar på en god nats søvn. Rituallet kunne f.eks. være at læse i en god bog og drikke en lækker kop te inden sengetid for lige at slappe af. Det er derudover også vigtigt, at du er klar til at gå i seng, når du går i seng. Du skal dermed have fikset alt og have styr på altting, så du ikke ligger og tænker på alt det, du ikke fik nået. Få yderligere råd mod søvnløse her

Søvnløshed

Hvilke ting påvirker din søvn?

For at sove bedre er det derudover også vigtigt at vide, hvilke ting der påvirker din søvn. Vågner du f.eks. om natten fordi din telefon vibrerer, eller vågner du fordi hunden skal tisse? Der er mange ting, der kan påvirke søvnen, og hvis du ved, hvilke ting der har stor betydning for din søvn, kan du bedre afhjælpe dem. Du kan f.eks. slukke din telefon, så du er sikker på ikke at blive forstyrret om natten. Hvis hunden altid skal tisse eller nemt bliver urolig og derfor har brug for noget luft, kan det være en god ide at for installeret en hundelem. Med en hundelem kan hunden passe sig selv, og du behøver derfor kun at koncentrere dig om din egen søvn. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *