Frit udsyn til omverden: Husk at holde din bils ruder rene

xx123

En bil er et sted, hvor man opholder sig, præcis ligesom man opholder sig inde i en stue eller et værelse. Derfor bliver bilen også med tiden beskidt, og som bilejer bliver man derfor nødt til at vedligeholde sin bil ved at rengøre den engang imellem.

En af de vigtigste ting at holde rent på sin bil er bilens ruder, da det jo netop er herigennem, at man som fører har udsyn til alt det, som foregår udenfor bilen. Læs med herunder og lær mere om vigtigheden at holde din bils ruder rene.

Brug specialmidler til ruderne

Det er generelt ret lige til, når man skal rengøre sin bil. For det meste kan man nemlig slippe afsted med kun at bruge vand og sæbe. Men når det kommer til ruderne i bilen, så er det ikke en særlig god ide at bruge vand og sæbe.

Man kan nemlig risikere, at man skaber striber over hele ruden, når vandet og sæben er tørret ind. Disse striber kan være distraherende, når man kører, hvilket naturligvis ikke er optimalt. Det er derfor en god ide at købe specialmidler, som er skabt til rengøring af bilruder, når disse skal gøres rene. På denne måde undgår man de irriterende striber.

Det er naturligvis ikke kun bilens ruder, som man som bilejer skal sørge for at vedligeholde – også bilens hjul er vigtige at holde øje med. Hvis du vil vide mere, så kan du læse mere om biloplysninger og hjuldata her.

Husk også den indvendige rengøring

Når mange bilejere gør deres biler rene, så har nogle en tendens til at glemme at gøre bilens ruder rene indvendigt i bilen. At rengøre ydersiden først er en god start, men man har dermed kun renset halvdelen af glasset.

Hvis man ikke orker alt den rengøring, så kan man jo vælge at lade bilen stå derhjemme og så snuppe en taxa i stedet for. Hvis dette er en løsning for dig, så kan du læse mere om muligheden for at køre med taxa her.

taxa

Hvis du dog er frisk på at gennemføre rengøringen, så er det slet ikke så svært også at rengøre indersiden af ruderne. Her findes der igen en række forskellige specialprodukter, som kan fjerne de fedtede fingre og snavs fra ruden. Det eneste man skal bruger herudover er en klud og lidt knofedt.

Farerne ved at have beskidte ruder

Det er temmelig farligt, hvis man kører rundt med meget beskidte ruder, da det kan gøre det sværere at orientere sig ordentligt i trafikken. Hvis der sidder masser af snavs både indvendigt og udvendigt på ruderne, så kan lygterne fra en modkørende bil oplyse hele forruden, og man kan dermed ikke se ud ad ruden.

Dette skaber naturligvis en farlig situation, så husk endeligt at holde bilruderne rene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *